Zwangerschap en bevalling

De mooie, maar ook spannende periode van de zwangerschap is van groot belang voor de toekomstige ontwikkeling van uw kindje. Als er onverhoopt problemen zijn, zoals een zwangerschapsvergiftiging, zwangerschapssuiker of veel stress, kan dit een blijvende invloed op het kindje hebben.

De gebeurtenissen tijdens de bevalling hebben echter de grootste impact op ons verdere leven. Tijdens de baring ondergaat het hoofdje van de baby enorme krachten ten gevolgen van weeën. De schedelbeenderen worden verschoven om uitdrijving mogelijk te maken. Allerlei ingrepen op dit moment, zoals een vacuumpomp, duwen of trekken, of het gebruik van een tang kunnen een blijvende spanning op de schedel geven. Het kindje ervaart dan veel pijn, vooral bij het liggen en huilt veel als gevolg of overstrekt zich. Te lang ingedaald staan, of juist een te snelle bevalling, het kan allemaal zijn gevolgen hebben voor het hoofdje van het kindje. Er kan een afplatting van de schedel ontstaan.

Dankzij de zachte ostheopatische technieken is het mogelijk de schedel te bevrijden en weer in een goede beweging te brengen.

Huilbabys

Theoretisch is het zo dat wanneer een baby langer dan drie uur gedurende minimaal drie dagen per week huilt, dit een huilbaby genoemd kan worden. In onze behandeling gaan wij er echter altijd van uit dat een kindje niet voor niets huilt en een ouder zich niet voor niets zorgen maakt. Natuurlijk zijn er gewone hongerhuiltjes en "ik ben moe" huiltjes maar ouders weten intuïtief wanneer er meer aan de hand is. Als er dan ook nog bijkomende problematieken zijn, zoals slecht slapen en overstrekken is het duidelijk dat het huilen een oorzaak heeft. Vaak ligt deze oorzaak in de bevalling.

Reflux en darmkrampjes

Reflux en darmkrampjes ontstaan door een overprikkelt zenuwstelsel. Vanuit de schedelbasis treden de zenuwen uit die darmen, de maag en het middenrif aansturen. Een overprikkelde darm, veel spugen, een slechte vertering of problemen met de ontlasting kunnen het gevolg zijn van blokkades in de schedel.

Behandeling

Tijdens het eerste consult worden zwangerschap en bevalling uitgebreid besproken om de reden van de klachten duidelijk te krijgen. De behandeling bestaat uit zachte ostheopatische technieken (vergelijkbaar met een massage), die er op gericht zijn blokkades te verhelpen en zo het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer vrij baan te geven. Vaak is er gelijk na een eerste behandeling al een duidelijke verbetering van de klachten te constateren. 

Huisbezoek

Het is ook mogelijk om een consult aan huis te krijgen , hiervoor rekenen wij  -afhankelijk van de afstand - een kwartier extra.