Zo'n twintig jaar geleden kwam zij in aanraking met de Brain Stimulating Method doordat haar dochter de therapie ging volgen. Bijzonder om te ervaren voor haar was dat er na een heel pad van artsen en therapeuten niet alleen een uitleg over de problemen van haar dochter gegeven werd, maar dat er ook een oefenplan volgde. En dat werkte!

Om inzicht te krijgen in deze wetenschap is Jonneke in 1999 de opleiding gestart. De drie jarige opleiding bracht met veel neurologie en fysiologie de achtergronden over de methode en de werking van het brein. In 2002 voltooide zij haar opleiding en begon met werken. Daarna startte zij de opleiding Embryonaal Geïntegreerde Technieken van Frank de Bakker om zo ook zelf via osteopathische technieken te kunnen behandelen. Dit was een enorme aanvulling op haar werk. Het zoeken naar en behandelen van fysieke oorzaken voor de problemen die veel kinderen , baby's en volwassen ervaren is sindsdien haar passie. Een vak als dit wat zo enorm meebeweegt met de wetenschap stopt nooit in zijn ontwikkeling en daarom volgen er nog steeds jaarlijks vele nascholingen en studies. Haar praktijk is inmiddels gevestigd in de Oost Voorstraat in Oud-Beijerland, waar zij nu samenwerkt met drie collega's.

"Dagelijks ervaar ik hoe mooi het is om met iemand het pad in te gaan naar verbetering van het zelfherstellend vermogen, door allereerst op zoek te gaan naar de oorsprong van deze klachten. Door behandeling, het geven van een gericht oefenplan en voedingsadviezen heb ik al veel mooie dingen zien gebeuren."