Binnen de praktijk gebruiken wij behandeltechnieken die bijzonder mooi en aanvullend zijn.  Het zijn complementaire behandelmethodes , wat betekent dat we naast en met de reguliere zorg kunnen en willen samenwerken.

Het is belangrijk in het leven om een balans te vinden! Een balans tussen werk en rust, stress en ontspanning, sporten en voeden en noem maar op. Dit regelt ons lichaam door middel van balans( met een mooi woord homeostase) in het Autonome Zenuwstelsel. Autonoom betekent dat ons lichaam dit zelfstandig doet. Aansturing gaat via de tiende hersenzenuw, de nervus vagus.
Er kunnen echter allerlei omstandigheden zijn die leiden tot een verstoring van deze regulatie. Deze kunnen fysiek of emotioneel van aard zijn.

Om te beginnen; bij de geboorte is het belangrijk dat de druk op de schedel optimaal is zodat de laatste puntjes op de i gezet kunnen worden in het lichaam. Bij een zware bevalling komt juist dat stuk van de schedel onder spanning waar die tiende hersenzenuw uittreedt. Een goede geboorte is van cruciaal belang voor een krachtig functioneren van het Autonome zenuwstelsel.

Bij baby's zien we na een zware ,afwijkende of te snelle bevalling problemen ontstaan met de functies van dit zenuwstelsel, met name eten, slapen, ontlasting en gedrag ( veel huilen door pijn bijvoorbeeld).
Op latere leeftijd kunnen bevallingsproblematieken nog steeds leiden tot een onbalans in het Autonome zenuwstelsel. Kinderen gaan proberen te compenseren door energie te sparen of juist heel druk en bewegelijk te zijn om de juiste stoffen voor het brein aan te maken.

Als er sprake is geweest van stress tijdens zwangerschap of bevalling zie je dat die angsten zich als het ware hebben vastgezet in het brein. Kinderen kunnen driftbuien of angstig gedrag vertonen. Ook vormen van faalangst op latere leeftijd zijn nog vaak te herleiden tot de start van het leven. Later in het leven kan onbalans ontstaan door bijvoorbeeld een val, stress op school of nog later in het gezin of op het werk. Onbalans in het lichaam en in het brein geeft altijd problemen met verwerken en onthouden.

De aanpak van de  therapeut zal daarom altijd gericht zijn op het helpen van de client om weer in evenwicht te komen. In oud-Beijerland maken we daartoe gebruik van osteopathie en geïntegreerde technieken om het lichaam weer het juiste zetje tot goed functioneren te geven. Daarnaast kijken we goed hoe de signalen van en naar de hersenen verlopen en geven een oefenplan mee om dit te verbeteren.

Wij onderscheiden ons van vele andere therapieen doordat er niet wordt uitgegaan van het gevolg maar gekeken wordt naar de oorzaak van het probleem.